Продавець Модний Магазин розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
5394 відгуків
10% заробітку перераховуємо у БО "БФ "Мир та Відродження"
+380 (98) 177-16-00
+380 (99) 252-83-92
+380 (93) 694-92-22
Модний Магазин
Кошик

Яке покриття сковорідки краще?

Яке покриття сковорідки краще?

Кожна господиня чудово знає, що якість їжі безпосередньо залежить від якості посуду, в якій вона приготовлена. Тому, вибираючи новий прилад, необхідно підходити до цього питання серйозно.


Всім відомо, що чавунні сковорідки є найбільш надійними і довговічними. Але їх використання є свої плюси і мінуси. До їх переваг відносять: їжа в ній не прилипає, не пригорає і надовго зберігається тепло. Структура матеріалу даної сковорідки вбирає жир, тим самим створюючи природне антипригарне покриття. Саме тому її можна мити водою, а тільки злегка потирати губкою. Але крім складнощів у догляді за даним приладом, недоліками є також її вагу. Чавунні сковорідки досить важкі, і тим самим не дуже зручні. Крім цього, вони не підходять для використання на скло-металевих плитках.


На відміну від чавунної сковорідки, яка підходить для приготування блюд, що вимагають тривалого часу, на алюмінієвій сковороді можна готувати "швидку" їжу, а також розігрівати і обсмажувати продукти. Крім цього, вона набагато легше, і коштує недорого. Мінуси: довго не прослужить, так як вона зроблена з металу, який легко деформується і дряпається. Крім цього, їжа в ній пригорає. А з-за низької кислотостійкості та лугостійкість, не можна при смаженні в їжу додавати оцет і лимон. Тому, якщо Ви все-таки вибираєте алюмінієву сковорідку, зверніть увагу на товщину її дна . Воно повинно бути не менше ніж 5 мм. До того ж, більш надійною є лита алюмінієва сковорідка, ніж штампована.


Перевагами сковорідок з нержавіючої сталі є те, що даний матеріал не вступає в реакцію з іншими речовинами. Такий тип сковорідок абсолютно підходить для приготування здорової їжі. А багатошарове дно допомагає рівномірно прогріти їжу. До мінусів можна віднести особливості догляду: необхідно уникати використання абразивних миючих засобів, які утворюють появу подряпин.


Більшість сталевих і алюмінієвих сковорідок маю антипригарне тефлонове покриття. Такі сковорідки зручні тим, що є універсальними для приготування будь-яких страв, і їжа в них не пригорає. Але недоліки в такого покриття все ж є. Воно вимагає делікатного догляду. А саме: не можна використовувати залізні лопатки, а тільки дерев'яні; можна мити сковорідку холодною водою, поки вона не охолоне; а також використовувати миючих засобів з абразивними елементами. Все це може пошкодити покриття, і тим самим матиме згубний вплив на Ваше здоров'я. Поэтому, выбирая данный тип покрытия необходимо проследить за его качеством.


Плюсом керамических сковородок выступает сам материал, из которого сделан прибор. Керамика  – это абсолютно  безвредный материал, который к тому же имеет антипригарные свойства,   и подходит для разных высоких температур. А к минусам можно отнести хрупкость самого материала. Поэтому при использовании такой сковородки необходимо быть особенно аккуратными. Также её нельзя эксплуатировать при готовке на варочных панелях или индукционных  плитках.


Як бачите, різновидів сковорідок багато. Вибирайте ті, які підходять Вам. Головне акцентуйте свою увагу на якість матеріалів, з яких вони виготовлені!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner